Susz warzywny ze względu na swoje zalety (łatwiejszy sposób przechowywania, dłuższa przydatność do spożycia) oraz drogocenne właściwości (suszone warzywa nie tracą witamin, ani minerałów) i walory smakowe jest coraz częściej wybierany przez osoby gotujące. Wybór mieszanek dostępnych na rynku jest dosyć spory, możemy też w prosty sposób przygotować susz samemu.

Suszone warzywa to niezbędny element każdej kuchni. Są one niezwykle uniwersalne, można je bowiem stosować do wielu różnych potraw. Dzięki temu zyskają one wyrazisty smak i wyjątkowy aromat. Warto zatem zaopatrzyć się w specjalną mieszankę suszonych warzyw, ponieważ posiadają one wiele korzyści.

Bulion mięsny (lub w wersji wegetariańskiej- warzywny) to podstawa prawie każdej zupy. Uzyskiwany z wysokiej jakości mięsa (kurczak, kaczka, wołowina) i warzyw klarowny roztwór przygotowywany jest zazwyczaj według przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur, które stanowią dziedzictwo każdej rodziny. Mnogość receptur sprawia, że bulion ma wiele, odmiennych od siebie smaków.